Welkom bij  Supporters Prato!

Steeds meer voetbalfans weten Supporters Prato te vinden, vanuit alle windhoeken bezoeken ze onze site. Daarom nu ook deze site in hetNederlands, of je nu Prato in Google bent tegengekomen, via je werkcontact hebt met Prato of je een echte stadionhopper bent en graag eenwedstrijd van AC Prato 1908 wilt bijwonen, dan is dit voor jou. En vergeet niet dat we dit jaar 100 jaar bestaan!
In het huidige voetbalseizoen, 2022-2023 spelen we in de Serie D Group D,  oftewel de 4e Divisie van het Italiaanse voetbal. De laatste keer dat we in de Serie B speelde was in het seizoen 1963-1964.
Sinds 1979 - 2021 end, hebben we dezelfde directeur, de heer
Andrea Toccafondi,balanceerden we steeds tussen de serie C1 en C2 en zijn sinds zijn aantreden de sportieve successen een verre herinnering. Maar we blijven in onze club geloven!
Onze wedstrijden spelen we in het
Stadio Comunale LungoBisenzio, genoemd naar de rivier de Bisenzio die tussen het stadion en de binnenstad doorloopt. Het stadion is erg goed bereikbaar met eigen vervoer of openbaar vervoer, voor bezoekende supporters. Voor onze eigen supporters is het een lange wandeling over een afgesloten weg ons opgelegd door gemeente en politie.
Als je meer informatie wilt kun je altijd mailen, in het Engels en zelfs in het Nederlands of stel je vraag in het
Forum.
Bezoek ons. Bezoek Prato, een stad met 192.000 inwoners (2017) de derde stad in midden ItaliŽ na Rome en Florence - de bekende stad maar 15 minuten van ons vandaan ligt. Prato staat bekend om haar textielindustrie en heeft en aantal monumenten die na de wedstrijd zeker het bezoeken waard zijn waaronder het Domplein met haar Kathedraal en Piazza Mercatale, een van de grootste pleinen van Europa.Dus, voetbal, cultuur en natuurlijk lekker eten, dit alles in het hart
van Toscane, dit alles in Prato!

Hieronder de hoofdpunten van de Supporters Prato.
Facts & Figures
Schema
Teletext
Wedstrijd verslag
Geschiedenis
Foto's van fans
Uit de oude doos


(vertaald door een Nederlandse voetbalfan die 6 jaar lang met de Supporters Prato vele wedstrijden heeft bezocht)